Сенатът на Полша гласува резолюция, признаваща Русия за терористичен режим, съобщава

...
Сенатът на Полша гласува резолюция, признаваща Русия за терористичен режим, съобщава
Коментари Харесай

Полша също обяви Русия за терористичен режим

Сенатът на Полша гласоподава резолюция, признаваща Русия за терористичен режим, оповестява " Укринформ ".

Всички присъстващи сенатори гласоподаваха " за " резолюцията.

" Днес Украйна пази демокрацията и свободата. Руските нашественици тероризират жителите на украинските градове, като обстрелват цивилни обекти: детски градини, учебни заведения, театри и жилищни комплекси. Бандити в съветски униформи изтезават и убиват военнопленници и цивилни в окупираните територии. Украинските деца биват отвличани. За да бъдат възпитани в еничарски режим. Украински жители се депортират, изселват и изпращат в отдалечени региони на Русия ", се показва в документа.

" Познаваме всички тези актове на държавен тероризъм добре от страниците на историята. Европейците имаха вяра, че в никакъв случай няма да бъдат застрашени от геноцид и военни закононарушения. Междувременно Путин и неговият уред за принуждение се върнаха към бруталните практики на сталинския и нацисткия режим. Следователно е належащо да победим Русия и да я лишим от всякаква опция да заплашва съседите си ", добавя се още в резолюцията.
 Парламентът на Естония разгласи Русия за терористичен режим
Парламентът на Естония разгласи Русия за терористичен режим

Русия - за страна, която поддържа тероризма, а Путин - за опасност за мира както в Европа, по този начин и в целия свят

" Сенатът на Република Полша още един път уверено осъжда съветската експанзия и приканва всички страни, които се застъпват за мир, народна власт и права на индивида, да признаят държавното управление на Руската федерация за терористичен режим ".

Освен това " Сенатът на Република Полша показва своята признателност към всички институции и организации, които са се заели да проверяват и документират закононарушенията, осъществени против украинското общество, и приканва интернационалната общественост да окаже цялостна поддръжка на Международния углавен съд, който проверява тези закононарушения ".
 Латвия разгласи Русия за
Латвия разгласи Русия за " страна, спонсор на тероризма "

Рига приканва за стягане на глобите против Русия и Беларус

В резолюцията Сенатът благодари на всички свои жители, държавното управление и локалните администрации, неправителствени организации и бизнесмени за помощта, предоставена на украинците, бягащи от съветските удари - най-вече дами и деца.

На 13 октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа също одобри резолюция, която афишира Русия за терористичен режим.

На 18 октомври Народното събрание на

Парламентът в Латвия разгласи  през август, обвинявайки Москва в " целеустремен геноцид против украинския народ ". Литва пък одобри сходна резолюция през май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР